Den inre rösten viskar hela tiden

When I listen.png

Citaten på bilderna i den här kursen kan du köpa som kuddar, affischer, klistermärken och en massa andra saker i min Society6-shop.Välj om du vill lyssna på ljudfilen eller läsa texten.Jag trodde att det var viktigt att vara duktig, framgångsrik, ha en fin fasad, att prestera, kämpa och att stå ut med att mycket ansvar lades på mig. En ständigt gnagande oro kryddad med frustration var min vardag … tills jag träffade Ding.


Då började jag förstå att livet kan vara riktigt skönt. Innan jag träffade Ding tog hjärnan och logiken för stor plats, numera vågar jag fatta beslut med magkänslan.

Ding är alltså min kartläsare som hjälper mig att välja rätt väg och inspirerar mig att ta reda på det jag behöver veta för att må bra. Om jag hade lärt mig att lyssna på henne långt tidigare hade jag som sagt sannolikt sluppit 3 år av utmattningssyndrom. Någon har sagt att man inte vill förändras förrän det blir för smärtsamt att låta bli. Så var det för mig.

Före utmattningen var jag en ”sen, när”-människa. Sen när jag har löst problemet/blivit smal/hittat en partner/fått ordning på ekonomin - då skulle livet börja! Jag hade bråttom hela tiden fast jag visste inte till vad. Nu vet jag att jag hade bråttom till mig själv. Då hjälpte det inte att rusa, planera, prestera och producera. Jag kom istället dit genom att stanna upp. Numera är jag tacksam för mitt utmattningssyndrom. Utan det hade jag nog inte funnits idag.

Min inre röst hade försökt att påkalla min uppmärksamhet länge. Hon hade både viskat och skrikit:

- Hallå, jag försöker hjälpa dig. Nu får du fanimej ta och lyssna på mig! Du måste börja ta hand om dig själv.

- Nähä, du lyssnar inte. Då försöker jag med ständig värk i kroppen. Och feberkänsla titt som tätt.

- Nähä, det funkade inte heller, fast jag försökte i flera år. Jag får ta till det tunga artilleriet för att få dig att stanna upp - förlamande trötthet.

- Lite lugnare blev du. Men jisses, hur får jag stopp på dig?

- Nu vet jag! Blodpropp i benet blir bra. Då kan du inte gå och så får du känna på riktig djävla rädsla och obehaget av att ge dig själv sprutor i magen. Det borde få dig att reagera och börja fundera över hur livet ska levas.


De mest tillförlitliga råd vi kan få kommer från vår inre röst. Rösten vill oss väl. Den är tålmodig och upprepar råden om och om igen tills vi hör dem. Råden är i grunden positiva och kärleksfulla medan våra rädslors röster innehåller ”måsten” och ”borden”.

Jag inspirerades till namnet på min inre röst av författare och föreläsare Louise L. Hay som sa: “When I listen to my inner ding I find the answers I need.”